Eten zonder knoeien

 

Mijn uitdaging

Voor mensen met een oogaandoening en / of een vorm van dementie (moeite met dagelijkse handelingen) is het nuttigen van een maaltijd niet altijd even makkelijk. Een nagenoeg blinde vriend van me inspireerde me om een Indonesische Rendang te maken zonder dat hij voor het nuttigen daarvan bestek nodig had en niet hoefde te kliederen; een fingerfood variatie kwam bij me in gedachte op.

Op dit moment ben ik als hobbykok dagelijks in de keuken om Europese, mediterrane en Indonesische gerechten op eenzelfde wijze smaakvol te 'verpakken' als de bekende Aziatische versies (zie foto ter inspiratie) zonder verlies aan smaakbeleving, bite en geur.

 

Testpanel / doelgroep

Een testpanel van 3 lekkerbekken beoordeelt mijn kookkunsten. Tijdens mijn respijtzorg bij mensen met dementie ontdekte ik moeite bij gebruik van bestek. Een bitterballetje of een koekje gaat probleemloos, dus hapklare gezonde voeding is ook voor een deel van deze doelgroep een oplossing.

 

Thuiskok, bij jou of bij mij thuis?

Bij jou thuis kom ik de gerechten zo vers mogelijk bereiden, als thuiskok dus; of gewoon aan de Luiting keukentafel, die biedt plaats aan maximaal 6 personen en staat in Oirschot. Ik ben geen bedrijf en werk op basis van een aanneembedrag of uurtarief via een verloningsbureau.

 

Feestje?

Heb je iets te vieren en onder jouw gasten mensen zijn ook mensen met een oogaandoening en / of een vorm van dementie dan maak ik het feestje compleet met een buffetje naar wens; vers, gezond en duurzaam, tot en met het bestek, bord en het servetje!

 

Ik ben bereikbaar via m'n contactpagina.

Bas Luiting