Ruim een halve eeuw ben ik in mijn vrije tijd te vinden in de keuken; mijn huiswerk-leraar leerde me Indonesische gerechten bereiden en later kwamen er vrienden die professioneel het vak beheersen en mij inspireerden. Elke dag ontdek ik op Youtube (nieuwe) chefkoks die hun culinaire kunsten willen delen. Die inspireren me en dagen me uit hun techniek te evenaren."
Elk jaar krijg ik een kleine privé masterclass van mijn vriend Frédéric Thery, chefkok & eigenaar van Château de Nanteuil Frankrijk.
Foto uit de keuken van Frédéric
6 dagen per week bereid ik gerechten, experimenteer ik met oude recepten waarbij het authentieke ambacht centraal staat. Kijk zelf ook eens hoe de gepensioneerde Amsterdamse banketbakker Cees Holtkamp zijn ambacht overdraagt!
mijn favoriete culinaire, authentieke receptuur
[Nova-classificatie groep 1: onbewerkte of minimaal bewerkte voedingsmiddelen!]
[opleiding: HRV2 Horeca Vakleer - HACCP, hygiëne en logistiek]
- Singapore satay!
- sate ajam (op houtskool, de klassieker)
- sate babi, buikspek (op houtskool)
- boemboe ketjap
- boemboe kacang (pinda of cashew)
- croquette viande, kalfsvleesblokjes (recept Holtkamp) of draadjesvlees (rund)
- croquette fromage
- croquette crevettes hollandaise
- bovenstaande, maar dan als bitterbal
- kaasvlinders (recept Holtkamp)
- kaassticks (recept Holtkamp)
- pastel de nata (de originele)
- pastel de nata fromage (eigen receptuur)
- pastel de nata viande (eigen receptuur)
- tarte tatin (de originele)
- dim sum (vlees - vis - groente)
- dumpling (vlees - vis - groente)
klassiekers:
- boeuf bourguignon (recept Paul Bocuse, France)
- pot au feu (recept: zie gelijknamige film, france)
- waterzooi (Belgique)
- Vlaamse bal in jus (Belgique)
- Madrileense vleesschotel (Espania)
Maak jouw eigen website met JouwWeb