HELP, de mantelzorger verzuipt!

 

Mijn uitdaging

De emmer van de partner / mantelzorger(s) dementie loopt over, hoe gaan we daar in de komende jaren mee om? Daarover gaat mijn onderzoek en in de nabije toekomst kom ik, samen met een team creatieve vrijwilligers, wellicht met nieuwe oplossingen waar we tot nu toe nog niet aan hebben gedacht! Dat is mijn missie …

Langer thuiswonen met een partner met dementie klinkt geweldig maar kent ook z’n grenzen, zeker met de wetenschap dat de wachtlijsten voor opname in een zorginstelling enorm zijn (tot anderhalf jaar). Voor ca. 5% van de bevolking, waar de financiën toereikend zijn, kan dit vrij snel in de private zorghuizen voor mensen met dementie. Voor de andere 95% dus niet.

Ik heb vanuit mijn privé situatie en tijdens mijn werk geleerd dat het leven met een partner met dementie meer is dan een gemiddelde werkweek; de zorg voor een partner met dementie is een 24/7 baan en dat houdt uiteindelijk niemand vol. Hetzelfde probleem geldt voor de dochter(s) en/of zoon(s) als vader of moeder alleen woont.

 

Waar ben ik naar op zoek voor mijn onderzoek?

Ik ben op zoek naar verhalen van mantelzorgsituaties waar het goed gaat en situaties waar het vooral NIET goed gaat.

Wil en/of kan je een verhaal delen of heb je tips voor me, dan ben ik bereikbaar via
+31 (0)6 50 204 200 of bas@luiting.nl